Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

Πρόγραμμα RACCE

                                                                                                        Αρ. Πρωτ: 209

                                                                                                       Ημ/νία: 4/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ”  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RACCE TOY ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

  Στις 1/3/2013, το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΤΑΚ) της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης -Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα RACCE, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση των παιδιών για το σεισμικό και τον ηφαιστειακό κίνδυνο και στη μείωση των ψυχολογικών τους επιπτώσεων. Το πρόγραμμα RACCE (http://racce.nhmc.uoc.gr). εκπονεί το ΜΦΙΚ.

 Η συγκεκριμένη εκπαίδευση επεκτάθηκε τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Σε θεωρητικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκαν δύο διαλέξεις από τον Δρα Φασουλά Χαράλαμπο, Υπεύθυνο Τμήματος Γεωποικιλότητας του ΜΦΙΚ:

1. Παρουσίαση σχετικά με τους σεισμούς (τρόποι δημιουργίας σεισμών, κατηγορίες σεισμών, τσουνάμι κλπ), για το πρόγραμμα RACCE και τα αποτελέσματά του.

2. Βιντεοπροβολή από την παρουσίαση της κυρίας Κουμούλα Παιδοψυχιάτρου, Δ/ντριας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για τις ψυχολογικές επιπτώσεις των σεισμών στα παιδιά.

Έγινε παρουσίαση της περιοδικής έκθεσης του RACCE στο Μουσείο, και υλοποίηση βιωματικών δράσεων της Μουσειοσκευής.

Τέλος, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. «βίωσαν» ισχυρούς σεισμούς στη σεισμική τράπεζα-χώρος προσομοίωσης σεισμών-, εμπειρία η οποία μας καθιστά ακόμα πιο αλληλέγγυους απέναντι σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις τέτοιων φυσικών φαινομένων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρα Φασουλά Χαράλαμπο και την Αρχοντάκη Χριστίνα για την εξαιρετική παρουσίαση.

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top