Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

Άσκηση Τ.Υ.Σ. ''Αναζήτηση αγνουμένου σε θαλάσσιο περιβάλλον"

 Το Τ.Υ.Σ. - Ε.Ο.Δ. Ηρακλείου διεξήγαγε άσκηση με θέμα ''Αναζήτηση αγνουμένου σε θαλάσσιο περιβάλλον". Κατά τη διάρκεια της άσκησης τα μέλη εξασκήθηκαν στην οδήγηση του σκάφους και στην πραγματοποίηση search patterns για την σάρωση της περιοχής της έρευνας. Το πλήρωμα του σκάφους αξιοποίησε τις δυνατότητες που δίνονται από το GPS για την πραγματοποίηση και καταγραφή των χειρισμών.
 Υπήρχε διαρκής ασύρματη επικοινωνία με τη βάση υποστήριξης στη στεριά ,που καθοδηγούσε το σκάφος στην πραγματοποίηση της έρευνας. Ταυτόχρονα, επέκτειναν τις γνώσεις τους στην ηλεκτρονική ναυτιλία (GPS) και στην αναμετάδοση πληροφοριών στη βάση υποστήριξης με τη χρήση ασυρμάτων, τη χάραξη πορείας με χάρτες και πυξίδα.
 Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση διασωστικών μέσων όπως σωσίβια ,κράνη,ρήξη σκοινιού και στις τακτικές αναζήτησης αγνοουμένου. Η εκπαίδευση έληξε με την πραγματοποίηση νυχτερινής πορείας και την επιστροφή της ομάδας στο λιμάνι αναχώρησης.

Αναζήτηση αγνουμένου σε θαλάσσιο περιβάλλον Τ.Υ.Σ. Ε.Ο.Δ. Ηρακλείου

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top