Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Ηρακλείου, στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μελών της σε συνθήκες που προσομοιάζουν κατά το δυνατόν τις πραγματικές,και με σκοπό τη βελτίωση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας, πραγματοποίησε άσκηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του φράγματος Αλμυρού ποταμού Δήμου Μαλεβιζίου. Το σενάριο αφορούσε σε πτώση αυτοκινήτου σε απόκρημνη πλαγιά με 3 επιβάτες. Ο ρόλος της Ε.Ο.Δ.- Ηρακλείου ήταν ο εντοπισμός και η μεταφορά των 3 "θυμάτων" σε προσβάσιμο σημείο, υποστηρίζοντας τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Έτσι, 30 μέλη ανέλαβαν να εκτελέσουν καθήκοντα που περιελάμβαναν τηλεπικοινωνίες, υποστήριξη ομάδων SAR και παροχή Πρώτων Βοηθειών, σάρωση περιοχών, χρήση πολυσπάστων και τυρολέζας. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και όσον αφορά στη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης αλλά και στη χρήση εξοπλισμού και εφαρμογής τεχνικών και μεθόδων, αποδεικνύοντας την διαρκή εξέλιξη της Ε.Ο.Δ. Ηρακλείου από την ίδρυση του Παραρτήματος στο Ηράκλειο,το έτος 2011. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μαλεβζίου/Δημοτική Κοινότητα Γαζίου για την άδεια χρήσης της περιοχής και την υποστήριξη του εγχειρήματος σε αυτή την μοναδική τοποθεσία.qqq

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top