Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 4ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 29-30 Μαρτίου το 4ο Σχολείο Βασικών Γνώσεων Διάσωσης με αναφορά στη θεματολογία της Ορεινής Διάσωσης με κύριο εκπαιδευτή τον κ. Ζαφείρη Τρόμπακα και βοηθό τον υπεύθυνο Τ.Ο.Δ.- Ηρακλείου Στέλιο Τσιριγωτάκη.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε με θεωρητικά μαθήματα που αφορούσαν στην Ορεινή Διάσωση,στη Μετεωρολογία,στην Επιβίωση στο βουνό,στον Προσανατολισμό,στις Eπικοινωνίες και στις αρχές Αεροδιάσωσης.Παράλληλα έγινε αναφορά σε επιχειρήσεις και αποστολές εσωτερικού και εξωτερικού που συμμετείχε η Ε.Ο.Δ. στο παρελθόν.
Στο πρακτικό μέρος πραγματοποιήθηκε γνωριμία με τα υλικά ορειβασίας(σχοινιά ,καραμπίνερ,μποντριέ,βασικοί κόμποι) και ακολούθησε ραπέλ και επίδειξη διάσωσης τραυματισμένου ορειβάτη.
Ευχαριστούμε θερμά το Α.Τ.Ε.Ι.-Ηρακλείου και τον πρόεδρο του κ.Καπετανάκη Ευάγγελο που μας πρόσφερε του χώρους του για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών και τον επιχειρηματία κ.Οικονόμου και το ξενοδοχείο Galaxy για τη χορηγία της διαμονής των εκπαιδευτών καθ'όλη τη διάρκεια του σχολείου.


Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top