Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ BARIS

Ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο «Baris» παρέδωσαν μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Ηράκλειο.

Η ΕΟΔ Ηρακλείου κλήθηκε προς συνδρομή βοήθειας από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και άμεσα προχώρησε στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους 600 μετανάστες που βρίσκονταν στο πλοίο «Baris», το οποίο αγκυροβόλησε στις 10 το πρωί της Πέμπτης μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα».

Τα μέλη του παραρτήματος βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της δράσης σε συνεχή επιφυλακή και έτοιμα να συνδράμουν με όποιον τρόπο επιπλέον στο πλαίσιο της διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης. Επίσης, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Πανταζή σε ετοιμότητα της ενδεχόμενης νέας του οδηγίας για επιπλέον βοήθεια.

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top