Τρίτη 16 Οκτώβριος 2018

Επιχείρηση Κουρούτες Ρεθύμνου

Μέλη του παραρτήματος της ΕΟΔ Ηρακλείου εντόπισαν την αγνοούμενη 16χρονη στο Ρέθυμνο

 Καλά στην υγεία της εντοπίστηκε τελικά χθες η 16χρονη Κλαρίσα που αγνοούνταν από την Κυριακή στην περιοχή Κουρούτες Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Για τον εντοπισμό της κοπέλας είχε ενεργοποιηθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ζήτησε και τη συνδρομή της ΕΟΔ Ηρακλείου, ενώ έντονη ήταν και η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε καλή κατάσταση, φέροντας μόνο κάποιες αμυχές στα χέρια και τα πόδια, λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή. Αμέσως μόλις εντοπίστηκε, ενημερώθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό και την κατάσταση της υγείας της και άμεσα έφτασαν στο σημείο τζιπ της αστυνομίας με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από κει, η 16χρονη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής Αμαρίου.

 Οι εθελοντές της ΕΟΔ Ηρακλείου έλαβαν κλήση για βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» χθες στις 11.30 π.μ.. Ακολούθησε ενεργοποίηση, συγκέντρωση και μετακίνηση των μελών του παραρτήματος, τα οποία έφτασαν στο χωριό Κουρούτες Αμαριου στις 17.00 και, αφού ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, ξεκίνησαν την έρευνα στις 17.15.

 Σε διάστημα μόλις μισής ώρας τα μέλη της ΕΟΔ Ηρακλείου, μετά από συντονισμένη έρευνα, εντόπισαν την 16χρονη κοπέλα, η οποία μόλις είδε τους διασώστες κατέρρευσε εξαντλημένη, ενώ άμεσα της παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες.

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

 IMG 0688

IMG 0700

IMG 0690

 

Ελάτε σε επαφή

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηράκλειου
Μαλάδες Ηρακλείου,Ν.Λεμονάκη 13-15

71410, Ηράκλειο, Κρήτη
T (2818) 10 10 20

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Scroll to top